SYYn Aktiivipäivillä ’16 harjoiteltiin kannanoton kirjoittamista ja suunniteltiin some-tempausta

SYY-Turun alkaneen vuoden 2016 hallituksen kokoonpano osallistui 30. – 31.1. Riihimäellä järjestetyille Aktiivipäiville. Kyseessä on uusille (ja miksei vanhoillekin) SYYn toimijoille alkuvuonna järjestettävä koulutustilaisuus, jonne saapui tänäkin vuonna osallistujia kaikista SYYn paikallisyhdistyksistä eri kaupungeista.

Koulutustilaisuutena Aktiivipäivät 2016 oli laadukas: yhteiset koulutukset antoivat kattavat perusteet SYY:sta, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:stä ja Akavan opiskelijoista, minkä lisäksi esittelyssä olivat SYYn uuden liittohallituksen kokoonpano ja luonnos Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen uudesta strategiasta vuosille 2016 – 2023.

Strategialuonnoksessa tuotiin esille sitä, että yhteiskunta ja työelämä toimintaympäristönä ovat muutoksessa, ja työn merkityksellisyyden kokeminen tässä toimintaympäristössä tulee yksilöille entistä tärkeämmäksi. Visiona on luonnosteltu, että Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry haluaa tulevaisuudessa olla ”uuden aikakauden ammattiliittojen edelläkävijä” ja tukea jäsenten kehittymistä, uramahdollisuuksia ja oikeuksia, jotta he voivat keskittyä tekemään yhteiskunnallisesti tärkeää työtään. Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n uuden strategian tavoitteeksi oli kaavailtu ajatusta, että jokaisen yhteiskunta-alan korkeakoulutetun olisi mahdollista rakentaa merkityksellistä työuraa ja tasapainottaa työ ja yksityiselämä mielekkäällä tavalla.

Ryhmäkoulutuksiin osallistumisen sai valita oman kiinnostuksen ja paikallisyhdistyksen vastuualueensa mukaan. Ryhmät mahdollistivat uusien suunnitelmien ideoimisen muiden paikallisyhdistysten toimijoiden kanssa. Esimerkiksi viestintäkoulutuksissa vaihdettiin ajatuksia tulevan vuoden aikana mahdollisesti video- ja kuvamateriaalin avulla toteutettavista sometempauksista. Kehuja muilta SYY-turkulaisilta sai ainakin kirjallisen vaikuttamisen koulutus, jossa osallistujat pääsivät harjoittelemaan oman kannanoton kirjoittamista jostain aiheesta. Koulutuspoliittinen vaikuttaminen onkin tulossa entistä tärkeämmäksi osa-alueeksi myös SYYn paikallisyhdistyksissä, ja vuoden 2016 paikallisyhdistysten hallituksissa on nyt kaikissa oma koulutuspoliittinen vastaavansa.

Kattavan informaation ja ideoinnin ohella Aktiivipäivät tarjosi hauskan mahdollisuuden verkostoitua muiden paikallisyhdistysten ihmisten kanssa. Voit tutustua muihin SYYn paikallisyhdistysten toimintaan mm. heidän Facebook-sivuillaan. Aktiivinen viikonloppu antoi hyvän alun tulevalle SYY-vuodelle lisäten tietoa paikallisyhdistysten omista tavoitteista ja intoa lähteä toteuttamaan niitä!

Sonja Perkiö

Tiedottaja, SYY-Turku

aktiivipäivät1
SYY-Turun hallituslaisia Aktiivipäivillä
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s