SYY-Turun excursio Gdanskiin 10.-12.11.2016. Excun ensimmäinen päivä!

SYY-Turun järjestämälle excursiolle Gdanskiin osallistui yhteensä 10 jäsentämme. Matkamme alkoi Turun Kauppatorilta, jonne kokoonnuimme ja lähdimme sieltä lentokentälle bussilla torstaisena aamuna. Excuvastaavamme Viivi ja Nadja olivat hoitaneet ennakolta check-inin lentokoneeseen. Yllätyksiltä ei kuitenkaan vältytty! Wizzairin omat säännökset käsimatkatavaroista aiheuttivat ”laukkugaten” , koska pienin käsimatkatavara, jonka sai ottaa mukaan oli repun kokoinen ja normaali käsimatkatavara oli liian iso. Tästä johtuen osa joutui jättämään ”liian isot” laukkunsa lentökentän infopisteelle ja osa maksoi suolaisen summan saadakseen tavaransa mukaan. Matka kohti Puolaa alkoi tästä johtuen hämmentyneen iloisissa tunnelmissa.

Saavuimme Gdanskiin ajallaan, ja lentokentällä jäi vähän aikaa käydä ostamassa pientä syötävää, jonka jälkeen ryhmämme suuntasi kohti ensimmäistä excukohdettamamme. Juna-asemalta lähdimme raitiovaunulla kohti Gdanskin yliopistoa, jossa yliopiston kansainvälisten asioiden johtaja Adam otti meidät vastaan ja kertoi tarkemmin yliopisto-opiskelusta Puolassa. Toisin kuin Suomessa Puolassa yliopisto-opiskelu on maksullista, ja tämän takia suurin osa opiskelijoista tekee kokopäivätyötä kattaakseen opiskeluihin ja elämiseen riittävät kulut. Gdanskin yliopistossa pystyi opiskelemaan muun muassa sosiaalitieteitä, luonnontieteitä, viestintää, lakia ja kriminologiaa. Kriminologia ja viestintä olivat suosituimpien ja eniten haettujen aineiden joukossa kyseisessä yliopistossa.

Yliopiston jälkeen suuntasimme matkamme kohti Galeria Baltyckaa, valtavaa ostoskeskusta Gdanskin keskustan lähettyvillä, joka oli matkan varrella hostelliin mennessämme. Tarkoitus oli syödä ja käydä kaupoilla, sekä ostaa ruokaa, koska perjantaina (11.11)  olisi Puolan kansallispäivä ja kaikki kaupat olisivat kiinni. Lyhyeksi tarkoitettu visiittimme kestikin lähes kolme tuntia, jonka jälkeen suuntasimme hostelliimme. Riverside -hostelli oli nimensä mukaisesti joenrannassa ja lyhyen kävelymatkan päässä Gdanskin vanhan kaupungin torista.  Hostellissa ei meidän lisäksi ollut muita vieraita, ja saimmekin ryhmällemme oman 8 hengen huoneen ja 2 hengen huoneen. Majoittumisen jälkeen lähdimme tutustumaan Gdanskin baareihin, koska oluthan on Puolassa todella halpaa. Tulimme kuitenkin aikasin takaisin, koska perjantaina menisimme Solidaarisuusmuseoon ja kaupunkikierrokselle heti aamusta.

To be continued…..

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s