Blogi

SYY-TURKU 15-VUOTISJUHLAT 4.4.2019

Torstaina 4.4. 2019 SYY-Turku juhlisti 15-vuotista taivaltaan cocktail-juhlien merkissä. Näin jälkikäteen ajateltuna, juhlat onnistuivat oikein hyvin ja vierailla näytti olevan hauskaa. Paikalle saapui turkulaisten lisäksi myös porukkaa SYY-Tampereen hallituksesta sekä esimerkiksi juhlien pääpuheen pitäjä, ensimmäinen SYY-Turun puheenjohtaja Pasi Nordlund.

Juhlien valmistelu onnistui sujuvasti hallituksen toimijoiden tasapuolisen työnjaon merkeissä ja saimme parissa tunnissa tehtyä paljon erilaista pientä suupalaa sekä tehtyä SYYn väriteemaan soveltuvaa boolia. Budjetti riitti tarjottaviin loistavasti ja vierailta sai myöhemmin illalla palautetta, että tarjottavaa oli oikein anteliaasti tarjolla. Hallituslaiset omin kätösin valmistivat ruisnappipohjaisia suupaloja lohi-, feta-pesto sekä tomaattibasilikatäytteillä. Ruisnappien lisäksi tarjolla oli erilaisia cocktail-tikkuja eri makuyhdistelmillä sekä suolasta ja makeaa purtavaa.  Tapahtumavastaavana tarjoiluiden onnistumisesta tuli oikein hyvä mieli ja olen itse ylpeä, miten juhlan valmistelut onnistuivat.

Turun keskeisellä paikalla sijaitseva tapahtumapaikka oli myös onnistuttu valaisemaan vaaleanpunaisilla valoilla sekä SYY-Turun juuri käyttöön saama lippu koristi juhlavaa cocktail-huonetilaa. Kello seitsemältä juhlien alkaessa porukka oli aavistuksen jakautunutta, mutta vähitellen iltaa myöten seurustelu sujui paremmin laajemmalla alueella. Juhlien virallinen puoli alussa keskittyi siihen, kun Pasi Nordlund SYY-Turun ensimmäinen puheenjohtajana piti suhteellisen lyhyen ja humoristisen puheen hänen SYY-muistoistaan ja kiitti kutsustaan syntymäpäiväjuhliin.  15-vuotias SYY-Turku sai myös eri yhteiskuntatieteellisiltä ainejärjestöiltä, liittohallitukselta sekä SYY-Tampereelta iloisen tervehdyksen syntymäpäiväjuhlien vuoksi. Illan myötä hallituslaiset juttelivat avoimesti kaikkien kanssa ja illan myötä osa vielä jatkoi hyvissä merkeissä iltaa yökerhon puolella.

Jälkeen päin juhlien järjestäminen oli oikein mukava kokemus, ja muistan, kuinka juhlapuhetta kuunnellessa tuli oikein ylpeä olo olla osa SYY-Turun toimintaa, eikä ole ihme, että meidän pieni työelämäjärjestömme on pysynyt kasassa jo 15 vuotta. Järjestössä työskentely on opettanut minulle jo paljon itsestäni sekä järjestely- ja tiimityöskentelytaidoistani ja olen myös saanut hallituksen kautta myös uusia ystäviä, joten oli ilo juhlistaa toimintaamme vähän koreammissa merkeissä. Uskon, että järjestöllä odottaa vielä monia vuosia tulevaisuudessa, ihan SYYstäkin.

Hyvää kevättä vaan kaikille!

Franseska Kärkkäinen,

SYY-Turun tapahtumavastaava

 

Mainokset

Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen

Lämpimästi tervetuloa SYY-Turun sääntömääräiseen kevätkokoukseen 11.4 klo 17. Kokouspaikkana toimii Publicumin 4. kerroksen Pub471 (Assistentinkatu 7). Ohessa kokouksen esityslista.

Terveisin,

Ilmari Helva, SYY-Turku ry:n puheenjohtaja

Esityslista

 1. Kokouksen avaus
 2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus
 3. Kokouksen järjestäytyminen
 4. Esityslistan hyväksyminen
 5. Vuoden 2018 toiminnantarkastuskertomuksen käsittely
 6. Vuoden 2018 toimintakertomuksen hyväksyminen
 7. Vuoden 2018 tilinpäätöksen hyväksyminen
 8. Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen vuoden 2018 toimijoille
 9. Muut esille tulevat asiat
 10. Kokouksen päättäminen

TYÖELÄMÄEKSKU 19.3.

SYY-Turku järjesti 19.3.2019 työpaikkavierailun Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitoksen Monikulttuurisuusyksikköön ja Tilastokeskukseen.

Excursio alkoi THL:ssä, jossa aloitettiin kahvin ja yleisen esittelyn kanssa. THL:n toiminnan yleisen esittelyn jälkeen siiryttiin yksikön spesifimpiin aihesiin. Osasto tekee paljon tutkimusta etenkin maahanmuuttajien hyvinvoinnin ja integroinnin saralla. Varsinaisen tutkimustyön lisäksi meitä valaistiin moniin haasteisiin, joita yksikkö kohtaa työssään, kuten sopivien käännössanojen puute joissakin kielissä. Esittelijät kertoivat myös omista taustoistaan, ja moni olikin päätynyt THL:lle töihin harjoittelupaikan kautta. Lopuksi saimme yhdessä hieman pohtia maahanmuuttajien kotouttamiseen liittyviä ongelmia.

THL:stä matka jatkui Tilastokeskukseen, jossa meitä odotti varsin tiukka ja käytännöllinen paketti. Alkuun meille kerrottiin tilastokeskuksen toiminnasta yleisesti, sekä työskentely- ja harjoittelumahdollisuuksista. Selvisi myös, että esimerkiksi pro gradun tekeminen Tilasokeskuksessa harjoittelijana on mahdollista. Tämän jälkeen meille opastettiin laajasti mm. Tilastokeskuksen tilastojen ja tilastopalvelu Findikaattorin käytöstä, mikä oli varmasti hyödyllistä tulevaisuuden opintojen kannalta. Esittelijät kertoivat omista taustoistaan, jotka vaihtelivatkin merkittävästi matemaatikoista aina äidinkielen opettajiin.

Muutamasta viime hetkellä pois jättäytynestä ja ajoittain tiukista kalvosulkeisista huolimatta excursio oli mielestäni varsin onnistunut. Kummassakin kohteessa meille tarjottiin mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa toiminnastaan ja mahdollisuuksistaan. Suosittelenkin kaikille lämpimästi vastaavanlaisille vierailuille osallistumista.

Juho Pitkäranta

Excursiovastaava

ALKUVUODEN KUULUMISIA

On aika herättää myös näitä perinteisiä nettisivuja hiukan eloon ja kirjoitella tänne vähän SYY-Turun alkuvuoden kuulumisia!

Pienten alkukankeuksien jälkeen SYY-Turun toiminta on lähtenyt rullaamaan eteenpäin. Jo vajaan kolmen viikon päästä on aika työpaikkaekskun, joka suuntaa tällä kertaa Helsinkiin ja siellä THL:n monikulttuurisuusyksikköön ja Tilastokeskukseen. Tiedossa on siis kaksi samalla hyvin erilaista, mutta kuitenkin samankaltaista paikkaa. Tämän voi ehkä ajatella kuvastavan yhteiskuntatieteilijän tulevaisuutta työelämässä: kaikenlaisiin paikkoihin saattaa päätyä tekemään niitä juttuja, joissa oma asiantuntijuus on vahvimmillaan. Henkilökohtaisesti odotan erityisesti sitä, että pääsemme kuulemaan, miten työpaikkoja meille esittelevät yhteiskuntatieteilijät ovat päätyneet nykyisiin tehtäviinsä ja mitä neuvoja he jakaisivat opiskelijoille.

Työelämävalmiuksen kehittäminen kuuluukin SYYn toimintaan, mutta on myönnettävä, että itselleni SYY-Turun rooli aine- ja tiedekuntajärjestöjen ohella on vielä vähän mysteeri. On ollut hauska huomata, miten muissa kaupungeissa SYYn paikallisjärjestöt ovat aika pitkälti meidän Indexin asemassa sekä koulutuspoliittisena edunvalvojana että poikkitieteellisenä eri pääaineopiskelijoiden yhdistäjänä. Meillä SYYn rooli on ehkä ennemminkin muiden järjestöjen toiminnan täydentäjänä ja työelämäulottuvuuden korostajana.

SYYssä toimiminen on kaikesta mystisyydestään huolimatta ollut jo tähän mennessä erittäin antoisaa. Henkilökohtaisesti parasta on ollut se, että muissa paikkareissa toimii toisissa kaupungeissa opiskelevia lapsuudenystäviäni ja SYY on yhdistänyt meitä aivan uudella tavalla. Tämän tekstin ei ole tarkoitus olla mainospuhe vaan ihan kuulumistenpäivittelyblogi, mutta kannustuksena kuitenkin kaikille: kannattaa osallistua SYY-Turun tapahtumiin ja tulla vähän aistimaan tunnelmaa. Vaikka järjestö ei olisikaan vielä tuttu tai sen toiminta tuntuu epäselvältä, se voi silti tarjota vaikka mitä. Jos ei lapsuudenystäviä niin ainakin uusia tuttavuuksia.

Hallitustoiminta ei kliseisesti sanottuna kuitenkaan ainoastaan anna, se myös ottaa. Luulin lähteväni ihan vain pikkuhommaan mukaan viime loppuvuodesta ilmoittautuessani halukkaaksi SYY-Turun hallitukseen, mutta ei tämä ihan niin käsienheiluttelua ole ollutkaan. Tuntuu erityisen hienolta kuitenkin olla juuri tänä vuonna mukana, sillä kyseessä on 15-vuotisjuhlavuosi, mitä juhlistetaan 4.4. synttäripippaloilla. Tapahtumasta ei voi ehkä puhua ihan vujuina, mutta jonkinlainen cocktail-tilaisuus on kuitenkin tiedossa. Se sopii hyvin pienelle, mutta näkyvälle ja tunnetulle järjestöllemme.

Ihanaa alkukevättä kaikille!

Amanda Viitanen

SYY-Turun tiedottaja

VUODEN 2019 HALLITUS ON JÄRJESTÄYTYNYT JA ALOITTANUT TOIMINTANSA

15-vuotisjuhlavuottaan viettävän SYY-Turun uusi hallitus on kokoustanut ensimmäisen kerran ja järjestäytynyt seuraavasti:

Ilmari Helva puheenjohtaja

Venla Nurminen varapuheenjohtaja

Mari Puurunen taloudenhoitaja

Ville Karppi sihteeri

Amanda Viitanen tiedottaja

Eveliina Kunttu koulutuspoliittinen vastaava

William Gräsbeck jäsenhankintavastaava

Franseska Kärkkäinen jäsenhankinta- ja tapahtumavastaava

Suvi Kilpijärvi tapahtumavastaava

Sanni Vuorinen edustaja Lounais-Suomen YKA:ssa

Juho Pitkäranta ekskursiovastaava

Kaisa Pietikäinen varajäsen ja SYY-Turun edustaja liittohallituksessa

Toivottavasti nähdään yhä useampi yhteiskunta-alan opiskelija SYY-Turun tapahtumissa alkavana vuonna! Paras tapa seurata tulevia tapahtumia on SYY-Turun Facebook-sivuista tykkääminen ja Instagram-tilin seuraaminen.

 

Kutsu sääntömääräiseen syyskokoukseen

Täten kutsumme jäsenistömme SYY-Turku ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen.

Kokous pidetään torstaina 13.12.2018 klo 16:00 alkaen Publicumilla seminaarihuone PUB209 (Assistentinkatu 7, 2. kerros).

Kokouksessa esityslistalla on seuraavat asiat:
– Vuoden 2019 toimintasuunnitelman käsittely ja hyväksyminen
– Vuoden 2019 talousarvion käsittely ja hyväksyminen
– Toimikauden 2019 puheenjohtajan ja muun hallituksen valinta.

Tarjolla kokouksessa on pientä purtavaa, kahvia ja mehua.

Lisätietoa kokouksesta Facebook-tapahtumassa:

https://web.facebook.com/events/331318411030621/

Ystävällisin terveisin,

Kaisa Pietikäinen
puheenjohtaja, SYY-Turku ry

 

Esityslista:

 1. Kokouksen avaus
 2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus
 3. Kokouksen järjestäytyminen
 4. Esityslistan hyväksyminen
 5. Ilmoitusasiat
 6. Vuoden 2019 toimintasuunnitelman käsittely ja hyväksyminen
 7. Vuoden 2019 talousarvion käsittely ja hyväksyminen
 8. Puheenjohtajan valinta vuodelle 2019
 9. Hallituksen valinta vuodelle 2019
  Valitaan hallitukseen 6–12 varsinaista jäsentä ja 0–6 varajäsentä.
 10. Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valinta vuodelle 2019
 11. META
 12. Kokouksen päättäminen

 

Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen

Mukavaa alkanutta kevättä!

Täten kutsumme jäsenistömme SYY-Turku ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen.

Kokous pidetään perjantaina 6.4.2018 klo 18:00.

Tarjolla kokouksessa kahvia ja pullaa.

Kokouspaikka julkaistaan myöhemmin tapahtumasivulla SYY-Turun Facebookissa.

https://www.facebook.com/events/218599492055683/

Tervetuloa!

 

Kevätterveisin,

Kaisa Pietikäinen, puheenjohtaja SYY-Turku ry

 

Esityslista

 1. Kokouksen avaus
 2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus
 3. Kokouksen järjestäytyminen
 4. Esityslistan hyväksyminen
 5. Vuoden 2017 toiminnantarkastuskertomuksen käsittely
 6. Vuoden 2017 toimintakertomuksen hyväksyminen
 7. Vuoden 2017 tilinpäätöksen hyväksyminen
 8. Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen vuoden 2017 toimijoille
 9. Muut esille tulevat asiat
 10. Kokouksen päättäminen